0573-254983

Boxbedekking

Comfort zorgt voor rust

Rusten is een van de grootste activiteiten van uw melkkoe, zorg er dan ook voor dat zij op haar gemak en comfortabel in de ligbox kan plaats nemen.

Het koe comfort in de ligplaatsen is in feite afhankelijk van twee factoren: de zachtheid van het ligoppervlak en de beschikbare ruimte om te gaan liggen en op te staan. 
De ligbox moet voldoende ruimte bieden, zodat uw koeien ongehinderd, zonder angst en zonder zich te verwonden kunnen gaan liggen, opstaan en rusten. 
Het strooisel speelt eveneens een belangrijke rol in de rustzone. Stalmatrassen vormen een hygiënische en arbeidsefficiënte (gemakkelijk schoon te houden) oplossing die het gevoel van een weiland voor de koe nabootsen, terwijl haar knieën worden beschermd tegen verwonding.
Melkvee geeft er de voorkeur aan om liggend te herkauwen. Als dieren met hun achterlijf buiten de box staan of deels buiten de box liggen, duidt dit erop dat de stal onvoldoende comfort biedt.

Diverse mogelijkheden zijn mogelijk als box bedekking;

Erri-Comfort matras

Cow Comfort matras
Koematras
Noppenmat
Waterbed

Afhankelijk van uw wensen met betrekking tot budget, arbeid en comfort willen wij u graag helpen de juiste keuze te maken.

Bekijk hier de folder: matrassen-2015.pdf